Als u wegwerpmaskers gaat gebruiken, moet u deze aan het einde van de dag onmiddellijk weggooien. U mag nooit gezichtsmaskers voor eenmalig gebruik hergebruiken, vooral de medische maskers. Als uw medische gezichtsmasker nat wordt, gooi het dan onmiddellijk weg en gebruik in plaats daarvan een nieuwe. Een ander ding om te onthouden is dat wanneer u begint te voelen dat het masker van binnen al vochtig is, het niet langer bruikbaar is.

Normaal gesproken moeten alle wegwerpmaskers, ongeacht of het medische maskers of stofmaskers zijn, na een dag gebruik worden weggegooid. Als er virussen op het oppervlak van het masker terechtkomen, zal hergebruik u hoogstwaarschijnlijk besmet raken. U moet de maskers op de juiste manier weggooien. Plaats ze eerst in een plastic zak, bind ze vast en doe ze dan in de afvalbak. Als u daarentegen een herbruikbaar gezichtsmasker heeft, moet u de gebruikte filterpatronen toch op de juiste manier weggooien.

De meeste herbruikbare maskers zijn gemaakt van siliconen, dus ze zijn vrij gemakkelijk schoon te maken. Veeg ze gewoon af met een oplossing gemaakt van gelijke delen water en ontsmettingsalcohol en je bent klaar.

www.dgmondmasker.nl

https://medisch-mondkapje.nl/